ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ

Είτε τα φοράτε καθημερινά, είτε περιστασιακά, τα κοσμήματά σας είναι πολύτιμα αντικείμενα που απαιτούν την φροντίδα και την προσοχή σας.

Οι συστάσεις που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας στην αρχική τους κατάσταση.

·         Αφήστε τον εαυτό σας τον αναγκαίο χρόνο ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί το κόσμημα προσεκτικά

·         Βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε τα κοσμήματά σας όταν πλένετε τα χέρια σας, φοράτε άρωμα ή κρέμα προσώπου. Τα σωματίδια που περιέχονται σε αυτά τα καλλυντικά, και τα οποία δεν εξαλείφονται με ένα απλό ξέβγαλμα, μπαίνουν στις κοιλότητες και σχηματίζουν ένα διαβρωτικό μείγμα υλικών που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά του μετάλλου.

·         Η τακτική επαφή με απορρυπαντικά οικιακής χρήσης μπορεί να καταστρέψει τους λίθους.

·         Προϊόντα που περιέχουν υδράργυρο μπορεί να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη βλάβη στο χρυσό.

·         Λάβετε υπόψη σας τις τακτικές δραστηριότητές σας κατά την επιλογή του κοσμήματος σας. Αποφεύγετε να φοράτε τα κοσμήματά σας στην παραλία, την πισίνα ή στον αθλητισμό για να αποφευχθούν τυχόν χτυπήματα ή εκδορές. Επίσης, όσο φοράτε τα κοσμήματα σας θα πρέπει να αποφεύγετε τις δουλειές του σπιτιού ή την κηπουρική.

·         Αποφύγετε τη φθορά που προκαλείται είτε από την τριβή μέσω της ολίσθησης του μενταγιόν σας στην αλυσίδα του είτε από την τριβή που προκαλείται όταν φοράτε περισσότερα δαχτυλίδια στο ίδιο δάχτυλο.

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΈΤΡΑ

Πριν φορέσετε το κόσμημα σας, εξετάστε το για μια στιγμή:

·         Ελέγξτε ότι το κούμπωμα (και η ασφάλειά του, εάν έχει) έχει κλείσει σωστά και δεν είναι ‘χαλαρό’

·         Ελέγξτε ότι οι πέτρες δεν έχουν μετακινηθεί με τους εξής τρόπους:

Α) Είτε κουνώντας το κόσμημα δίπλα στο αυτί σας: εάν ακούσετε έναν ελαφρύ ήχο, αυτό σημαίνει ότι οι πέτρες δεν είναι απόλυτα ασφαλείς

Β) Είτε τρίβοντας το κόσμημα σε ένα μαλακό ύφασμα: εάν το πανί ‘πιάνει’ αυτό σημαίνει ότι τα δόντια έχουν μετακινηθεί.

·         Εάν  έχετε την παραμικρή αμφιβολία, καλό είναι να μην το φοράτε μέχρι να το ελέγξετε στο Showroom της Voy Jewellery.

ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τα κοσμήματά  σας πρέπει να καθαρίζονται τακτικά.

·         Αν το κόσμημά σας περιλαμβάνει τυρκουάζ ή σμαράγδι ή ένα σύμπλεγμα πολύτιμων λίθων, ο καθαρισμός θα πρέπει να ανατεθεί στους έμπειρους τεχνικούς της Voy Jewellery.

·         Αν δεν συμπεριλαμβάνονται οι ανωτέρω τύπου πέτρας, μπορείτε να κάνετε μόνοι σα τον καθαρισμό. Τρίψτε το κόσμημα απαλά με ένα πολύ μαλακό βουρτσάκι ή πινέλο, σε χλιαρό νερό με σαπούνι, ξεπλύνετε προσεκτικά με χλιαρό νερό και σκουπίστε απαλά με ένα στεγνό και μαλακό πανί.

·         Μία φορά το χρόνο αφήνετε τα κοσμήματά σας στη Voy Jewellery γπροκειμένου να ελεγχθούν, να καθαριστούν και να αναζωογονηθούν.

ΦΥΛΑΞΗ

·         Τα κοσμήματα γδέρνονται όταν έρχονται σε επαφή με άλλα κοσμήματα. Συνιστούμε να αποθηκεύονται ξεχωριστά στη συσκευασία που σας δόθηκε κατά την αγορά.

·         Οι αλυσίδες πρέπει να αποθηκεύονται επίπεδες ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία κόμπων.

·         Συνίσταται να μην τοποθετείτε περισσότερα κοσμήματα μαζί χωρίς προστασία.