Ο Stratis (Στρατής Βογιατζής) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου 1984. Το κόσμημα ήταν με έναν τρόπο πάντα συνδεδεμένο με τη ζωή του: ο παππούς του είχε ωρολογοποιείο-χρυσοχοείο από το 1955 και ο πατέρας του ασχολείται από το 1980 μέχρι σήμερα με το χονδρικό εμπόριο κοσμημάτων.

Επί δέκα έτη απασχολήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση και παρακολούθησε όλη την τεχνική και παραγωγική διαδικασία κατασκευής του κοσμήματος, αποκτώντας παράλληλα και πρακτικές γνώσεις Μεταλλογνωσίας, Γεμολογίας, Μικρογλυπτικής, Κόλλησης και Δεσίματος Πέτρας (καστόνι). Εφοδιασμένος με εμπειρία και τεχνογνωσία, ίδρυσε το 2011 τη δική του επιχείρηση με διακριτικό τίτλο VOY JEWELLERY και με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία κοσμημάτων από χρυσό και πολύτιμους λίθους.

Το 2013 εκμεταλλευόμενος την ειδικότητά του ως Σχεδιαστή μέσω Συστημάτων Η/Υ και αναζητώντας διαρκώς δημιουργικούς και αυθεντικούς τρόπους έκφρασης, αποφάσισε να σχεδιάσει και να παρουσιάσει τις δικές του σειρές κοσμημάτων.

Τα σχέδιά του έχουν ανατρεπτικό χαρακτήρα και εκκεντρικό σχεδιασμό. Μέσω των κοσμημάτων του εκδηλώνει κάθε φορά και μια διαφορετική πτυχή του εαυτού του: άλλες φορές η διάθεση του είναι πιο εσωτερική και ανήσυχη και συνεπώς η ιστορία του κοσμήματος είναι σκοτεινή, άλλες φορές πάλι η διάθεση του είναι πιο νοσταλγική, πιο τρυφερή και τα σχέδια του ενσωματώνουν μια καθαρότητα και μια αισιοδοξία.

Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει 8 σειρές κοσμημάτων: την ADDICTION by Stratis, την ANGEL by Stratis, την CROWNS by Stratis, τη FORTIUS by Stratis, την HYSTERIOFAME by Nivo Stratis, την INFINITY by Stratis, τη RETRO by Stratis, τη VOY Exclusive by Stratis και τη JULIO IGLESIAS JR. - by Stratis.

Πολλές από τις δημιουργίες του έχουν επιλέξει για τις εμφανίσεις τους οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες της εγχώριας και της διεθνούς Showbiz.